maanantai 8. lokakuuta 2018

Sirkusolohuone-näyttely Kontulan kirjastollaSyksyllä 2018 sirkus saapuu Kontulan kirjastoon! Sirkusolohuone kirjaston lastenosastolla tarjoaa sirkusaiheisen näyttelyn, työpajoja ja Tanssivia satuhetkiä vuoden loppuun asti.

Tutki ja kokeile, leiki ja treenaa! Sirkusolohuone laittaa liikkeelle koko kehon aivonystyröitä myöten. Olkkarissa voit piirtää, kirjoittaa, kokeilla sirkusjuttuja ja kuunnella sirkusmusiikkia.

Lue lisää Kontulan kirjaston sivuilta.

Mikä SSK?

Sirkus saapuu kaupunkiin on Tanssiteatteri Hurjaruuthin yhteisöllinen sirkustaideprojekti. Viisivuotisen hankkeen aikana vuosina 2014–2018 sirkuksesta ovat päässeet osallisiksi tuhannet lapset, nuoret ja aikuiset. Vuosina 2014–2016 hanke toimi Ruoholahden ja Jätkäsaaren alueella. Vuosina 2017–2018 Sirkus on saapunut Mellunkylän alueelle. Hanketta tukee Helsingin kaupunki.

Sirkusta neljälle sukupolvelle: yhteisessä perhesirkuspajassa vauva, vanhemmat, isovanhemmat ja isomummi. Ihmispyramidi, joka kasvaa satavuotiaaksi! Keväinen sirkuspiknik, jolle on osallistunut satoja lapsia. Sirkusteltta torilla.

Tanssiteatteri Hurjaruuth on järjestänyt itse kokeiltavaa sirkusta nuorisotalolla, sirkustyöpajoja vauvoille, lapsille ja perheille, päiväkoti- ja kouluyhteistyötä sekä kaikille avointa sirkusolohuonetta. Toimintaan osallistuneita lapsiryhmiä on vieraillut myös Tanssiteatteri Hurjaruuthin kotona Kaapelitehtaalla. Kesällä 2018 Hurjaruuthin sirkuspyörä kulki Mellunkylän alueen leikkipuistoissa.

Kontufest, Kontula Electronic, Ihana Kivikko, Kurkijamit, kaikki niiden väliin jäävät hetket. Nuorallakävelyn kutkutus. Kuperkeikan oppimisen ilo. Itse kierrätysmateriaaleista rakennetut sirkusvälineet. Aina ei ole yhteistä puhuttua kieltä, mutta aina voi tanssia!

Projektin symboli on sirkusteltta. Teltta sulkee sisäänsä erilaisia tapoja lähestyä sirkusta, sen voi pystyttää minne vain ja mikä parasta –  telttaan ovat tervetulleita ihan kaikki!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti