keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Yhteisötaiteilija Pauliina esittäytyy

Olen toiminut yhteisötaiteilijana Hurjaruuthin Sirkus saapuu kaupunkiin -hankkeessa syksystä 2017 alkaen. Vuosina 2017-2018 tarjoan taidetoimintaa sirkuksen muodossa perheille ja päiväkodeille Itä-Helsingin alueella. Toiminta on osallistujille ilmaista, se ei vaadi aiempaa kokemusta eikä etukäteisilmoittautumista. Kesäkuukausina kierrän sirkuspyörällä Mellunkylää ja toteutan yhteisöllistä sirkusta pop-up tyyliin: mukaan saa tulla ja pois saa lähteä oman aikataulun mukaan. Mukana kulkee myös ajatus kierrätyksestä ja tuunauspiste; sirkusta tehdäkseen ei tarvita uusia, ostettuja välineitä, vaan käyttämättömäksi jääneistä aarteista voi tuunata persoonallisia sirkusvälineitä.

Olen Itä-Suomesta kotoisin oleva, Berliinin ja New York Cityn vaikutteiden motivoima taidetoimija. Tällä hetkellä toimin yhteisötaiteilijana Helsingin Tyttöjen Talolla ja Tanssiteatteri Hurjaruuthissa.

Historiaani kuuluu monipuolinen kattaus tanssitaiteen kentällä työskentelystä mm. improvisaation, nykytanssin, taidekahvila-formaatin ja yhteisötaiteen parissa. Olen esiintynyt omilla tanssiteoksilla sekä tehnyt töitä tanssijana useiden koreografien kanssa, opettanut tanssia kaikenikäisille useissa eri tanssikouluissa, ohjannut joogaa ja vienyt tanssia ja sirkusta niin ikäihmisten hoitokoteihin kuin myös päiväkoteihin.

Sirkuksen löysin aikuisiällä. Sirkuksessa viehättää se, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin mielekästä. Saa olla yksin tai yhdessä, esiintyä tai taiteilla omaksi ilokseen, tehdä hurjaa akrobatiaa tai näprätä taikatemppuja ja olla hauska tai vakava. Sieltä löytyy myös aina haastetta, oli sitten ensikertalainen tai konkari. Sirkus on kuin värikäs aarrearkku, joka tuo säihkettä kaamoksenkin keskelle ja josta löytyy aina uusia juttuja kokeiltavaksi tai ihmeteltäväksi.

Taiteen, sirkuksen ja tanssin parissa puuhatessa nautin löytäessäni ihmisyyden moninaisuutta juhlivia maailmoja, nähdessäni osallistujan nauttivan, inspiroidun elämän yksityiskohdista ja haltioidun rajoja rikkovista keksinnöistä.

Valmistuin tanssinopettajaksi Turun AMK:n taideakatemiasta 2005 ja Sosiaalisen sirkuksen ohjaajaksi Sorin sirkukselta 2014.


www.pauliinaaladin.wordpress.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti